Felszólítom a főpolgármestert, hogy Czeglédy urat húzza le a listájáról!

2024. május 10. 10:08

Milyen sötét alkuk kellenek ahhoz, hogy Karácsony ilyen mélyen belesüllyedjen a DK-MSZP szövetségbe?

2024. május 10. 10:08
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Karácsony Gergely DK-MSZP fővárosi listáján helyet kapott Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesi irodavezetője, a szocialista Czeglédy Gergely is.

Felszólítom a főpolgármestert, hogy Czeglédy urat húzza le a listájáról, ne akarja visszahozni a Hagyó-korszakot a Városházára! 2007 és 2010 között évekig küzdöttem a Városházát és a BKV-t behálózó vörös polip és korrupciós gépezet ellen, a Hagyó-ügyként ismert BKV-s bűnszervezetet feltáró nyomozások egytől egyig a BKV felügyelőbizottságában általam kezdeményezett vizsgálatok nyomán indultak el. 

Nokiás doboz, túlárazott tanácsadói szerződések, százmilliós végkielégítések – rég volt, de máig emlékezetes az, ahogy szétlopták a BKV-t akkoriban. Alig győztük helyreállítani a közösségi közlekedés renoméját és a BKV szabályos működését a BKK létrehozása után.

Néhány éve a Direkt36 tárta fel, hogy Czeglédy úr cégei Fidesz-közeli partnerekkel együtt nyertek el több nagy állami megrendelést azóta. Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF több ilyen megbízásnál szabálytalanságokat talált. Ennek ellenére Czeglédy Gergely 2019 óta mindmáig a BKK felügyelőbizottságában ül Karácsony Gergely javaslatára, újabb példát szolgáltatva arra, hogy pártpolitikusok helyett szakemberekre lenne végre szükség a fővárosi cégek vezetésében.

Mégis, hogy juthat eszébe Karácsony Gergelynek a saját listáján visszahozni Hagyó kabinetfőnökét a fővárosi politikába? Milyen sötét alkuk kellenek ahhoz, hogy a főpolgármester ilyen mélyen belesüllyedjen a DK-MSZP szövetségbe?”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Minden empátiám a tiéd, nincs annyi unikum, amivel ezt el lehetne viselni.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­­g­­a­­z­­­i n­­­i­m­­f­­­o­­­m­á­­n­­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
hátakkor
2024. május 11. 15:12
Nem kell rájuk szavazni és kész..
Hohokam
2024. május 10. 20:22
Hogy egy Karácsony vegyen le egy Gyurcsány-bizalmast? Hallottál már zuglói elásásról, jóbarát?
Lajoss
2024. május 10. 16:21
Dávid,neked mi közöd hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!