Az oroszok Elon Musk Starlinkjét használták a fronton

2024. május 10. 07:36

A Pentagon és Musk összefogva leállították a folyamatot.

2024. május 10. 07:36

Nyitókép: Alain JOCARD / AFP

A Bloomberg arról ír, hogy a Pentagon Elon Musk amerikai üzletember SpaceX nevű cégével akadályozta meg, hogy az oroszok az ugyancsak Elon Muskhoz köthető Starlink internetes terminálokat használják a harctéren − ezt az amerikai űrpolitikáért felelős védelmi miniszterhelyettes, John Plumb közölte.

Hozzátette: a Pentagon részt vett az együttműködésben az ukrán kormánnyal és a SpaceX-szel, hogy fellépjenek a Starlink-terminálok illegális használata ellen. 

„Biztos vagyok benne, hogy Moszkva továbbra is megpróbálja kikutatni a Starlink és más kereskedelmi kommunikációs rendszerek használatának módját,

így ez továbbra is probléma lesz” − hangsúlyozta.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­a­z­i n­­i­m­f­­­o­m­­á­­n­­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
P_F_Juli
2024. május 10. 10:47
Nem is értem, miért kételkedtek abban, hogy az oroszok is megpróbálják a műhold adta lehetőségeket igénybe venni. Talán az ukránok nem próbálják kihasználni az oroszok eszközrendszerét? Ez miért újdonság? Rendszeresen olyan tényeken háborodnak fel nyugaton az oroszokkal szemben, amit ők pofátlanul mindig is megtettek eddig. Nincs is az életnek olyan területe, ahol a nyugat ne alkalmazna kettős mércét. És ez csak most tűnik fel ennyire látványosan, pedig semmi nem változott, mivel a nyugatnak ez alaptermészete, vele született tulajdonsága.
lenyegtelen
2024. május 10. 08:48
"Biztos vagyok benne, hogy Moszkva továbbra is megpróbálja kikutatni a Starlink és más kereskedelmi kommunikációs rendszerek használatának módját" Az biztos... aztán ha nagyon berágnak, akkor csinálnak belőle egy jó drága papírnehezéket és a probléma letudva...
I feel the earth move under my feet
2024. május 10. 08:48
"Biztos vagyok benne, hogy Moszkva továbbra is megpróbálja kikutatni a Starlink és más kereskedelmi kommunikációs rendszerek használatának módját" Most használják.. vagy kiiktatni igyekeznek? Megint "önmagukat lövik"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!